Ústřice, kobylky a další záhadné pokrmy
Do skupiny záhadných jídel bych zařadil tyto pokrmy: ústřice, chobotnice, brouci, červy, mušle, hlemýždi a spoustu dalších pro mě podivných jídel. Možná o hodně přicházím, když jsem nikdy neochutnal např. ústřice, ale věřte mi, že po tom ani z daleka netoužím. Vím jak taková ústřice vypadá a moc se mi to nelíbí. Je to troška bílého slizu ve skořápce a stojí to moc peněz. Zřejmě jsme každý jiný a také zde platí přísloví: ,,jiný kraj, jiný mrav“! Z televize vím, že v Indii mají jako pochoutku smažené cvrčky. Myslím, že málokterý Čech by něco takového ochutnal. Na druhou stranu si ale myslím, že kdybychom dali nějakému Indovy knedlo-vepřo-zelo, tak že by z toho také nebyl zrovna nadšený. Každý národ má nějakou tu svou “pochoutku“. Velkou roli zde také hraje společenské postavení. Ředitel banky těžko bude jíst stejnou stravu jako dělník. Jednou jsme byli na zlaté svatbě jedněch příbuzných. Byl tam dokonalý průřez lidskou společností. Byly tam podnikatelé i zemědělci. Podávalo se jídlo, jako předkrm jsme dostali uzeného lososa. Po deseti minutách jsem se podíval do talířů ostatních lidí a přesně bylo vidět kdo je bohatý a kdo je z nižší třídy. Jak jsem to poznal? Jednoduše. Chudí lidé se lososa ani nedotkli, protože se jim červené maso zdálo divné, zatím co bohatí všechno snědli. Nepatřím mezi skupinu lidí kteří by jedli jen typická česká jídla. Jako většina lidí v Česku dám přednost kuřeti, číně, pizze, nebo rybím prstům před kachnou z knedlíkem, i když takovou svíčkovou bych si dal také rád, Mňam
Fotografie:

ústřice

hlemýždi

smažené kobylky
Václav Minařík, 2.ZŠ Slaný, 8. ročník
30. 01. 2010, 23:32
Hodnocení článku:
Počet hlasujících: 2. Čtenáři celkem udělili:
5 bodů. Průměrný počet bodů: 2.5
Komentáře:
Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit jako účastník soutěže nebo jako běžný čtenář.