Hodování a pak vaření
Dnešní velikonoční den byl poněkud náročný. Byl to velký rozdíl mezi včerejší odpočinkovou nedělí a dnešním uspěchaným dnem. Teprve před chvilkou jsem usedl a odpočinul si.Ale zpátky k tomu co se dnes událo.
Brzké stávání bylo jistě na místě, již jsem věděl co mě dnes čeká a proto nějaké otálení nebylo namístě. Z rohu jsem vzal pomlázku a šlo se na věc. Tentokrát jsem to však udělal naprosto jinak. Navštívil jsem lidi, kteří by to asi nikdy nečekali. Svůj účel to splnilo, tak vystrašené a zírající pohledy jsem již dlouho neviděl.
Po těchto humorných chvílích mě čekaly další povinnosti. Nejdříve jsem šel dokoupit věci potřebné k dnešnímu vaření. Supermarket Billa je od mého bydliště naštěstí jen pár kroků a tak s tím nebyl žádný problém.
Většina práce mě však ještě čekala. K obědu jsem pekl velikonoční roládu, která nebyla nikterak složitá, ale zabrala mi poměrně hodně času. Útěchou mi byla pochvala, kterou jsem sklidil hned po prvních okamžicích svátečního oběda.
Z kuchyně jsem se však ani tímto neodpoutal, čekala mě další příprava jídla, čímž měl být Šunkový salát. Velmi mě překvapilo, když jsem zjistil, že odpoledne je pryč. Salát mi zabral jednou tolik času než měl.
Nicméně se vše povedlo a já jsem si mohl říct, že dnešek se mi vydařil. Doufám, že velikonoční pondělí bylo takovým správným nastartováním do tohoto měsíce.
Fotografie:

Tomu se říká umění.
David Alltman, Slaný
05. 04. 2010, 21:20
Komentáře:
Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit jako účastník soutěže nebo jako běžný čtenář.