Klikněte zde
Dobré odpoledne, vítáme Vás na našem zpravodajském serveru.
Dnes je čtvrtek 21. listopadu 2024 Přesný čas: 00:00:00
Z okolí Slánska

Slánský řezník nabízí maso jen od českých chovatelů

foto
Milan Kuchta, franšízový partner firmy Maso uzeniny Novák. Foto Libor Pošta

Maso je jedna ze základních složek potravy, bez které si jen málokdo dokáže představit svůj jídelníček. Jedním z nejvíce navštěvovaných obchodů s masem a uzeninami ve Slaném je prodejna Maso uzeniny Novák, kterou v pravém bloku obchodního domu Penny market provozuje Milan Kuchta. Mistrovi svého řemesla, které v rodu Kuchtů přechází již několik generací z otce na syna, jsem položil několik otázek:

- Vaše prodejna, jak již delší dobu pozoruji, je ve stálém „obležení“ zákazníků a personál se má co otáčet…

Ano, cestu do naší prodejny nacházejí Slaňáci čím dál častěji. Já osobně bych to přičítal hlavně tomu, že zákazníci u nás nakoupí, a to vždy, jen čerstvé, kvalitní maso z českých chovů za ceny, které jsou přijatelné pro všechny vrstvy obyvatel. Svůj podíl na zvýšeném zájmu Slaňáků o námi nabízené maso a masné výrobky má nepochybně i náš personál, který je k zákazníkům slušný, uctivý a maximálně ochotný. Já jinou filosofii úspěšného obchodu totiž neznám.

- Zákazníci si u Vás mohou koupit maso jen z českých chovů. Proč ne dovozové, když by vycházelo možná levněji?

Není problém si nechat dovézt maso z nějakého zahraničního chovu za velmi slušné ceny. Velkým problémem by byla ale jeho kvalita a hlavně čerstvost, což nám dokáží garantovat jen tuzemští chovatelé, kteří umí „vyrobit“ maso také za velmi dobré ceny. Proto je maximálně podporujeme tím, že veškeré maso bereme od nich. Například kuřecí maso nám dodává, a to výhradně, Jihočeská drůbež Vodňany.

Taktéž není problém dělat marinované věci z křehčeného či mraženého masa, jak to kolem sebe někdy vidím. My veškeré marinované produkty připravujeme pouze z čerstvého masa! Totiž na kvalitě nabízeného masa a masných výrobků je založena naše obchodní filosofie, takže to, co bych si já sám nekoupil, se nikdy nemůže objevit v prodejním pultu. To znamená, že maso, které máme naaranžované v prodejních pultech, si kupují i zaměstnanci naší prodejny a samozřejmě i já.

- Co si má zákazník představit pod pojmem čerstvost? V čem u masa spočívá?

V našem případě spočívá čerstvost masa v tom, že dodavatelé nám každý den vozí nové, čerstvé maso. Každý den si dle potřeby objednáváme dodávky masa a následující den v půl sedmé ráno přijede náš dodavatel, u kterého máme záruku, že dodané maso je správně ošetřené, opracované a dovezené v předepsaných chladících vozech ve vysoké kvalitě. A zbytek je už na nás.

- Jaké druhy masa máte ve stálé nabídce?

Našim zákazníkům nabízíme hovězí a též telecí maso, dále vepřové, skopové a drůbeží maso. Můžeme nabídnout i maso, které není vždy a všude dostupné, jako je roštěná nebo pravá svíčková. Když by některý ze zákazníků chtěl dodat větší množství například pravé svíčkové, může si ji kdykoliv u nás objednat.

- Co si mám představit pod drůbežím masem?

Jedná se o maso kuřecí, krůtí a kachní. Kuřata si sami bouráme, abychom mohli zákazníkům nabídnout co nejkvalitnější, skutečně čerstvé maso. Dále nabízíme králičí maso a v rámci zachování čerstvosti a kvality nabízíme toto maso od středy do pátku, kdy nám ho dodavatel zaváží.

- V době, kdy vyjde toto vydání novin, bude již v plném proudu grilovací sezóna. Co můžete nabídnout svým zákazníkům, kteří rádi tráví vlahé letní podvečery na své zahradě, vedle grilu?

Nabídka mas na grilování je u nás velice široká. Připravíme – namarinujeme cokoliv, co si zákazník bude přát. Ve stále nabídce pro tuto grilovací sezónu máme marinovanou krkovičku Gyros s medvědím česnekem, který je mimochodem léčivý, dále marinovanou krkovičku Texas, marinované bůčkové žebírko, marinované špízy a zákazníkům bych hlavně doporučil vynikající marinovanou plec, která je šťavnatá a skutečně velmi chutná. Já osobně jí dávám přednost. Všechny výrobky jsou dělané klasickou cestou, aby byly zachovány všechny chuťové buňky.

- Po příchodu do prodejny každého zákazníka určitě zaujme oku lahodící naaranžování masa a uzenin. Je tento styl aranžování typický pro prodejny Maso uzeniny Novák?

Tento styl je jednotný v celé republice a já, jako franšízový partner Maso uzeniny Novák, ho musím respektovat. A přiznám se, že ho respektuji rád, protože tato skladba masa a jeho uspořádání v pultech je propracované do nejmenšího detailu a oku zákazníka skutečně lahodí.

- Stát se franšízovým partnerem firmy Maso uzeniny Novák, což je poměrně prestižní záležitost, určitě není jednoduché. Jak jste toho vůbec dosáhl?

Do firmy Maso uzeniny Novák jsem nastoupil před jedenácti lety v pozici řadového řezníka, ve které jsem setrval cca 1 rok, a posléze jsem pracoval jako vedoucí prodejny na Zahradním Městě v Praze. A poté mi byla nabídnuta pozice oblastního vedoucího, který spravoval 9 filiálek. Tuto práci jsem vykonával 7 let. Další nabídka od vedení firmy směřovala k tomu, zda bych se nechtěl podílet na rozšíření sítě prodejen Maso uzeniny Novák i v zahraničí, což pro mě byla výzva, které nešlo odolat. Když se toto poslání podařilo úspěšně naplnit, byla mně ředitelem podniku – jako výraz poděkování a dosažených výsledků, nabídnuta tato prodejna do franšízového nájmu. A tak již dva roky mohu Slaňákům prostřednictvím firmy Maso uzeniny Novák nabízet výtečné maso a uzeniny, čehož si samozřejmě velmi vážím.

- Na první pohled je vidět, že to, co děláte v podstatě celý produktivní věk, má své hluboké kořeny a že tuto prodejnu neřídí žádný amatér, ale skutečný profesionál s dlouholetou praxí. Můžete nám své řeznické kořeny trochu více přiblížit?

Řeznická profese má v našem rodu tradici – můj děda byl uznávaným řezníkem, můj táta taktéž a já si jako řezník snad také nevedu špatně. Řezníkem jsem se vyučil v Brně, přičemž mateřský podnik byl v Kroměříži, a v rámci „výuky“ jsem prošel prakticky vším, co k řeznické profesi patří – porážkou, bourárnou, zpracováním masa ve výrobě.

- Určitě jste prošel i nějakým řeznickým „výcvikem“, který vedl Váš táta?

Ano, táta mě bral již v době, kdy jsem navštěvoval 7. třídu ZŠ, na zabíjačky. Ze začátku mě pověřoval dosti nepopulárními pracemi, jako úklidem a čištěním veškerých pomůcek a nářadí, a teprve v prvním ročníku řeznické školy mně dovolil, abych ho na zabíjačce ve všem zastal a byl jsem jím pouze dozorován. A dokud si táta nebyl jist, že to zvládnu minimálně tak dobře, jako on, nedovolil mi, abych ho zastoupil.

- Ale Vy určitě své zástupkyni dovolíte, aby určovala chod této prodejny v době Vaší nepřítomnosti?

Ano, na vedoucí naší prodejny, paní Ivanu Hegedüsovou, se mohu vždy spolehnout a hlavně v počátcích mého působení v této prodejně mi byla velice nápomocna. Je to především její zásluha, že kolektiv této prodejny je opravdu na úrovni.

- Jak Váš personál zvládá nápor zákazníků o „špičkách“?

Já si myslím, že náš personál je šikovný a že dělá, co je v jeho silách. Přesto, že v době největšího náporu zákazníků máme obsazeny všechny pokladny a někdy jsou u nich i dvě prodavačky, tak se občas tvoří velké fronty, které nás utvrzují v tom, že lidé k nám mají důvěru . Že to, co jim poskytujeme, je naprosto v pořádku. Ale všichni víme, že stále je co zlepšovat a posouvat vše na ještě vyšší úroveň. Proto bych chtěl naše zákazníky, kteří by měli nějaký postřeh či nápad, který by vedl ke zvýšení úrovně prodeje, poprosit, aby se na mě kdykoliv obrátili. Telefonní číslo a e-mailová adresa jsou vyvěšeny na prodejně.

Děkuji za rozhovor.

Libor Pošta
22. 06. 2011, 17:03


Komentáře:

Pokud chcete vkládat komentáře, musíte se přihlásit.

Dnes má svátek Cecílie
 
NAŠE ANKETA:
Jste pro obnovení tělesných trestů ve škole?

Určitě ano
graf

42.98%

Spíše ano
graf

17.73%

Spíše ne
graf

15.32%

V žádném případě
graf

23.97%

Celkový počet hlasujících čtenářů: 3283
+-
 
Zprávičky

Založení houbařského spolku

12. 10. 2017, 12:10

Betlémské světlo

12. 10. 2017, 12:08

Tak přece demolice nebude!

12. 10. 2017, 12:01

OtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaOtevřítOtevřítOtevřítReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklamaReklama
© Jiří Červenka - Gelton   |   Použití materiálů jen se souhlasem provozovatele a majitele webu.   |   Webdesing: Jakub Charvát